Természettudományos verseny

_MG_3379

„A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Eger térségében” (Öveges Program) című pályázatunkhoz kapcsolódóan természetismeret versenyt szerveztünk a partneriskolák 6. évfolyamos tanulói között.

Az április 8-án megrendezett versenyen 9 csapat mérte össze tudását. A változatos feladatokat tartalmazó megmérettetés 3 részből állt: a diákok feladatlapokat töltöttek ki a hegységképződés, a testfelépítés és a táplálkozás kapcsolata témakörben, majd ezt követte a szokásos tanári demonstrációs kísérlet. Ennek során a vízben élő parányi élőlényeket figyelhették meg digitális felvételek segítségével a gyerekek, előre megadott szempontok alapján. A megmérettetés harmadik részében önállóan kísérletezhettek a kis természettudósok. Feladatuk az volt, hogy a csigaházban és a mészkőben található anyagok kimutatását követően megfigyeléseiket egy jegyzőkönyvben rögzítsék.

Az élvezetes versenyt követően uzsonnával, agyserkentő csokoládéval vendégeltük meg a diákokat. Az első helyezést Tietze Hanna és Szűcs Laura szerezte meg, nyereményük egy-egy számológép volt. Második lett Kocsik Nóra és Szauer András a 6.a osztályból, ők egy-egy tollkészletet kaptak. A harmadik helyen Novák Péter és Kósik Zsófia végzett a 6.c-ből, ők egy pendrive-val és természetesen egy kellemes délután élményével lettek gazdagabbak.