Monthly Archives: október 2014

Kutatók Éjszakája a Vida-laborban

_MG_1621

Mindennapi tudomány. Ez is lehetett volna a mottója azoknak az izgalmas programoknak, melyeken a Kutatók Éjszakáján részt vehettek a gyakorlóiskola Bartók Téri épületébe. A Dr. Vida József laboratórium idén először csatlakozott a tudományt népszerűsítő fesztiválhoz.

A labor zsibongójában interaktív természettudományos játszóház köszöntötte a vendégeket. Lehetett sakkozni, malmozni, persze a bábukat lombikok helyettesítették. Az elektrosztatika csodái és a mikroszkóp alatt elénk táruló világ kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatott. A diákokat, pedagógusokat, szülőket izgalmas, otthoni körülmények között, a háztartásban fellelhető eszközökkel, alapanyagokból megvalósítható kísérletekkel ismertették meg kollégáink.

Tudományos nyár a Vida–laborban

DSC04562

A vakációban sem lepte be a por a kémcsöveket a Vida-laborban, hiszen egymásnak adták a kilincset a természettudományos érdeklődésű gyerekek. A nyári táborok során az életkori sajátosságaiknak megfelelő program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A témák közt szerepelt többek közt a víz fontossága, a mozgási energia hasznosításának lehetőségei, valamint foglalkoztak a konyhában található eszközök, anyagok újrahasznosításával is.